Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2011




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων μας διοργανώνει από την Κυριακή 15 Μαΐου έως τη Δευτέρα 23 Μαΐου λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με τίτλο
«Κωνσταντίνεια 2011» και ημερίδα με θέμα «Ο Άγιος Κωνσταντίνος, διαχρονικός στυλοβάτης της Χριστιανοσύνης»
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις

*****
Από την Κυριακή 15 Μαΐου έως τη Δευτέρα 23 Μαΐου στις λατρευτικές μας εκδηλώσεις θα εκτεθεί προς προσκύνηση η εικόνα της Παναγίας Γαλακτοτροφούσης και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης από την Ι.Μ. Γαλακτοτροφούσης Μεγάρων

*****
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΪΟΥ 2011
07:00 π.μ.     Όρθρος – Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Θα λειτουργήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ.κ. Κύριλλος.
10:30 π.μ.     Β΄ Θεία Λειτουργία
06:00 μ.μ.     Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Γαλακτοτροφούσης από τα Μέγαρα και υποδοχή Ιερών Λειψάνων.
Εσπερινός και Ομιλία από τον π. Νεκτάριο Βιτάλη από την Καμάριζα.
10:00 μ.μ.     Ιερά Αγρυπνία - Ομιλία από τον π. Δαμασκηνό Μακρυδάκη με θέμα «Οι λόγοι της Παναγίας».

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΪΟΥ 2011

07:00 π.μ.     Όρθρος - Θεία Λειτουργία. Θα λειτουργήσει και θα μιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρίστος Χριστοδούλου.
11:30 π.μ.     Παράκληση εις την Παναγία την Γαλακτοτροφούσα
06:00 μ.μ.     Εσπερινός - Χαιρετισμοί
07:00 μ.μ.     Εορταστική Εκδήλωση βραβεύσεως των αιμοδοτών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Σεραφείμ. Θα μιλήσει η πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ελένη Δρυ με θέμα: «Η στάση των ανθρώπων προς την εθελοντική αιμοδοσία»
10:00 μ.μ.     Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν των νεομαρτύρων Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Θα λειτουργήσει και θα μιλήσει ο Αιδεσ. Πρωτοπρσβύτερος π. Νικόλαος Ζαχαρόπουλος, προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας, με θέμα: «Η προσφορά σε αίμα των νεομαρτύρων της Εκκλησίας στο Έθνος». Θα τεθεί εις προσκύνηση το λείψανο του Αγίου Ραφαήλ.

ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2011
07:00 π.μ.     Όρθρος - Θεία Λειτουργία. Θα λειτουργήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Φύτρος
11:30 π.μ.     Παράκληση εις την Παναγία την Γαλακτοτροφούσα
06:00 μ.μ.     Εσπερινός - Χαιρετισμοί
07:00 μ.μ.     Παρουσίαση του βιβλίου του κ. Δημητρίου Φερούση: «Ο Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά»
10:00 μ.μ.     Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων. Θα λειτουργήσει και θα μιλήσει ο π. Ανδρέας Μαρκόπουλος, προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πειραιώς, με θέμα: «Οι νεομάρτυρες». Θα τεθεί εις προσκύνηση το λείψανο του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2011
07:00 π.μ.     Όρθρος - Θεία Λειτουργία. Θα λειτουργήσει ο Αιδεσ. Οικονόμος π. Γρηγόριος Καραλής
11:30 π.μ.     Παράκληση εις την Παναγία την Γαλακτοτροφούσα
06:00 μ.μ.     Εσπερινός - Χαιρετισμοί
07:00 μ.μ.     Ομιλία από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Ανανία Κουστένη με θέμα: «Αγιασμένη Επανάσταση του 1821». Χορωδία με ύμνους από το Σύνδεσμο Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου.
10:00 μ.μ.     Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου. Θα λειτουργήσει και θα μιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Μεθόδιος Κρητικός με θέμα: «Ιερομάρτυρες της εν Χριστώ Ελευθέριας». Θα τεθεί εις προσκύνηση το λείψανο του Αγίου Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου.

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2011
07:00 π.μ.     Όρθρος - Θεία Λειτουργία. Θα λειτουργήσει ο Οικονόμος π. Μαυρουδής Γκούμας
11:30 π.μ.     Παράκληση εις την Παναγία την Γαλακτοτροφούσα
06:00 μ.μ.     Εσπερινός
07:00 μ.μ.     Ημερίδα με θέμα: «Ο Άγιος Κωνσταντίνος, διαχρονικός στυλοβάτης της Χριστιανοσύνης»
10:00 μ.μ.     Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου. Θα λειτουργήσει και θα μιλήσει ο Αιδεσ. πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, με θέμα: «Η ομολογία και το μαρτύριο του Νεομάρτυρος Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου ως συμβολή στην ανάσταση του γένους». Θα τεθεί εις προσκύνηση το λείψανο του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011
07:00 π.μ.     Όρθρος - Θεία Λειτουργία. Θα λειτουργήσει και μιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Γεωργιάδης με θέμα: «Εν τούτω Νίκα».
07:00 μ.μ.     Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ
10:00 μ.μ.     Παράκληση. Θα τελεσθεί από τον Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Θεοδωρόπουλο
11:00 μ.μ.     Ιερά Αγρυπνία. Θα μιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Ψάρρης με θέμα: «Τρεις από τους λόγους που αγίασε ο Άγιος Κωνσταντίνος». Θα λειτουργήσει ο π. Αντώνιος Βάλβης και θα ψάλλει ο Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Καμινίων με πολυμελή χορωδία.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΪΟΥ 2011
07:00 π.μ.     Όρθρος - Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ
07:00 μ.μ.     Εσπερινός και χαιρετισμοί εις τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ.κ. Αλεξίου
08:30 μ.μ.     Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης και των Ιερών Λειψάνων συμμετεχόντων των Αγίων Αρχιερέων.
Η Λιτανευτική πομπή θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Αγίου Κωνσταντίνου - Ηρώων Πολυτεχνείου - Τσαμαδού - Γρηγορίου Λαμπράκη - Βασιλέως Γεωργίου - Δημοτικό Θέατρο - Αγίου Κωνσταντίνου - Ναός (αρτοκλασία - ομιλία - απόλυση)
10:00 μ.μ.     Παράκληση

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2011
07:00 π.μ.     Όρθρος - Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας κ.κ. Παντελεήμονα
10:00 π.μ.     Κτητορικό Μνημόσυνο
10:30 π.μ.     Β΄ Θεία Λειτουργία. Θα ψάλλει η χορωδία της Νίκαιας και θα μιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Λεγάτος.
06:00 μ.μ.     Εσπερινός
07:00 μ.μ.     Εκδήλωση με Εκκλησιαστικούς Ύμνους. Η Βυζαντινή - Παραδοσιακή Χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς» από την Πάτρα θα αποδόσει αναστάσιμους ύμνους και ύμνους για τον άγιο Κωνσταντίνο υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Πατρών κ. Χαράλαμπου Θεοτοκάτου. Θερμές ευχαριστίες για τη συμμετοχή. Ιδρυτής της χορωδίας ο κ. Θεόδωρος Βέργος, ιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων.
08:30 μ.μ.     Εκδήλωση λήξης Κατηχητικών και Νεανικών Ενοριακών Συντροφιών στον προαύλιο χώρο του Ναού

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΪΟΥ 2011
07:00 π.μ.     Όρθρος - Θεία Λειτουργία. Θα λειτουργήσει και θα μιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Γιακουμάκης, Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου και Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Αικατερίνης Πετραλώνων
11:00 π.μ.     Αναχώρηση Ιεράς Εικόνας Παναγίας Γαλακτοτροφούσης

*****
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Από τη Δευτέρα 16 Μαΐου έως το Σάββατο 21 Μαΐου στο πνευματικό κέντρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με τους αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη, τους Νεομάρτυρες και τους αγωνιστές της Επανάστασης.
Ώρες Λειτουργίας:
10:00 - 12:00 και 18:00 - 21:00

*****
ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ
στον 4ο όροφο του πνευματικού κέντρου
ώρα 20:30
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΪΟΥ
«Οδοιπορικό στην Αγία Γη»
ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ
«Ο γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης»
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ
«Ο τσάρος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου